Betreft


 

Mijn naam is Harrie Dechering.

harrie.dechering@ziggo.nl

Harry_Painting

 

In 1996 ben ik gestopt met werken.
Om de hierdoor ontstane vrije tijd zinvol in te vullen ben ik op zoek gegaan naar een leuke hobby.
Het tekenen en schilderen leek me wel wat en ik ben op zoek gegaan naar boekjes met informatie hoe
je dit zou kunnen doen. Ik ben begonnen met wat potloodtekeningen te maken, omdat het mij zinvol leek
dit eerst enigszins onder de knie te krijgen. Daarna heb ik wat tubes acrylverf, penselen en papier
aan geschaft en ben aan de hand van voorbeelden aan de slag gegaan om acrylschilderijen te maken.
Dit is mij destijds prima bevallen. (Zie “Vóór pro Arte”)

In december 1997 las ik dat er een expositie zou zijn van werk van cursisten van de Vereniging Atelier Pro Arte in Alphen aan den Rijn. Ik ben daar toen gaan kijken en was onder de indruk van het daar tentoongestelde werk. Ik heb mij daarna als lid van deze vereniging opgegeven.

In februari 1998 ben ik samen met nog een aantal nieuwe leden begonnen als beginnende cursist onder leiding van docent Henk Martin Hollebeek. Wij kregen van hem klassikaal onderricht in de beginselen van de diverse technieken, zoals tekenen, olieverf schilderen, aquarelleren en pastelleren. Deze beginnerscursus duurde bijna een jaar. Ik stond versteld van de vooruitgang die je boekt wanneer je begeleidt wordt door een vakkundige docent.

Ik ben tijdens dat eerste jaar afgestapt van het schilderen met acryl, vanwege de beperkingen van dit medium. Olieverf werkt veel prettiger. Alleen duurt het veel langer voordat de verf droog is. Deze eigenschap maakt het werken hiermee echter veelzijdiger.

Na dat eerste beginnersjaar ga je door als gevorderde. Je bepaalt dan zelf welk onderwerp je met welke techniek wilt gaan maken. Je krijgt daarbij ondersteuning van de docent. Deze methode is mij zeer goed bevallen, ook omdat je nu zelf je eigen tempo kunt aanhouden. (Zie “Na Pro Arte”)

In 2002 zijn een aantal cursisten van onze groep begonnen om wat ervaring op te doen met het maken van modern non-figuratief schilderwerk. (Zie Modern werk)

Ik hou me echter liever bezig met “gewoon” figuratief werk.
In 1998 ben ik toegetreden tot het bestuur als penningmeester en heb deze functie in 2009, dus na 11 jaar, overgedragen.  Ik heb deze functie altijd met veel plezier uitgeoefend.

In 2014 zocht men weer naar een penningmeester. Ik heb mij toen dus maar weer aangemeld. En men heeft mij dus aangenomen als penningmeester.

 

Advertenties